ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Το Σάββατο 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καλαμάτας η Σύνοδος των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας Δημήτρη.Βαρτζόπουλου, ο οποίος εκπροσώπησε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Επί τάπητος τέθηκαν επίμαχα θέματα που απασχολούν τον ιατρικό κόσμο, όπως τα ζητήματα των ιατρικών αμοιβών και της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Από την αποτίμηση της κατάστασης στο ΕΣΥ διαπιστώθηκε σημαντική επιδείνωση, η οποία απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις. 

Στη σύνοδο αποφασίστηκε εν κατακλείδι ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη σταθεροποίηση και εν συνεχεία ανάκαμψη του ΕΣΥ πρέπει να αποτελούν ένα συνεκτικό σύνολο και να εφαρμοστούν ταχύτατα και στην ολότητά τους. Πρέπει να αποτελούν μέτρα μισθολογικά, στελέχωσης, εκπαίδευσης και κινήτρων παραμονής.

Παρών στη σύνοδο ήταν και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς και Β΄Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, ο οποίος είχε ιδιαίτερη συζήτηση με τον κ.Βαρτζόπουλο, κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο του Κιλκίς, στα οποία αναφέρθηκε και στην εισήγησή του προς την ολομέλεια των Προέδρων.

Παραθέτουμε συνημμένα το πλήρες κείμενο της εισήγησης του κ.Παναγιωτίδη.